Contact: 06 3969 1168
gelovenindebuurt@gmail.com

EEN BIJZONDER INITIATIEF IN DE BARGERES: DE ‘OPEN INLOOP’

Al meer dan een half jaar is er in de Bargeres de zo geheten ‘Open inloop’ gaande, een initiatief van verschillende organisaties in de wijk voor alle mensen in de wijk.
Meerdere locaties in de Bargeres zijn op meerdere tijden open. Om even binnen te lopen. Om een kopje koffie of thee te drinken en voor een praatje. Voor aandacht en gezelligheid, of juist voor stilte of spelletjes, voor muziek en ontmoeting.
Ook de komende periode bent u ook weer van harte welkom bij de verschillende locaties. Hier het overzicht:

  • Het Brinkenhoes (Mantingerbrink) is elke maandag- en donderdag van 09.30 uur tot 12.30 uur open.
  • De Holtingerhof (Holtingerbrink). Hier kunt u dagelijks terecht voor het ‘Gouden koffiemoment’ van 10.00 tot 11.00 uur.
  • De Opgang (Mantingerbrink) is open op de dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Telkens van 13.30 uur tot 16.30 uur.
  • De Bron (Hesselterbrink) is elke donderdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur
Als u meer informatie wilt kijk dan op de websites van de verschillende locaties of bel met 06 3969 1168
Kortom: U bent van harte welkom en neem gerust rienden en familie mee! En de koffie en thee zijn gratis.

BEREIKBAAR VOOR HULP- EN ANDERE VRAGEN 
We zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 06 3969 1168. Ook kunnen mensen zich 24 uur per dag melden via deze website www.gelovenindebuurtemmen.nl. En natuurlijk hebben we ook een aantal mailadressen: contactmet@gelovenindebuurtemmen.nl of hulpnodig@gelovenindebuurtemmen.nl. En we hebben ons eigen twitter Account te vinden met @DeGeloven of gewoon ‘Geloven in de Buurt Emmen Zuid'.
  
GELOVEN IN DE BUURT - EMMEN ZUID
Soms zit het niet mee. Gaat het gewoon niet meer.  Of gaat het op zich wel goed, maar heb je hulp en support nodig bij een klus in of om het huis, bij het doen van boodschappen of voor vervoer van en naar het ziekenhuis of de huisarts, vooral als er in je eigen netwerk niemand beschikbaar is.

En het zit zeker niet mee als de muren op je af komen. Je al tijden bijna geen mens hebt gezien of gesproken. Je het gewoon plezierig zou vinden als iemand een kopje koffie of thee komt drinken. Voor de gezelligheid maar misschien ook wel voor een goed gesprek.

En het zit al helemaal niet mee als de aanmaningen maar blijven binnenkomen, je niet weet hoe je de huur moet betalen, je altijd bang bent dat de deurwaarder op de stoep staat als de bel gaat. En verdrietig bent als de kinderen niet mee kunnen doen met activitieten op school. Of geen lid kunnen worden van die favoriete sportvereniging. Domweg omdat er geen geld is. En u er niet alleen uit komt. Hulp nodig hebt.

Wij van 'Geloven in de Buurt' willen u helpen. Soms kunnen we dat zelf. En als we dat niet kunnen dan gaan we wegen zoeken om toch zaken geregeld te krijgen. 'Geloven in de Buurt' is een initiatief van een aantal kerkgenootschappen in Emmen Zuid met veel leden. We kunnen daarom een beroep doen op een groot aantal mensen die actief en betrokken zijn bij die kerken. Mensen die belangenloos en en zeker ook discreet willen helpen

Neem, geheel vrijblijvend, contact met ons op. In overleg kunnen we dan op zoek gaan naar de beste oplossing. Kies voor support. En kies er voor om contact op te nemen. Gewoon doen. 

EEN TEGEN EENZAAMHEID
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een website geintroduceerd met volop aandacht voor eenzaamheid. Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Dit doen we met een brede beweging in de samenleving die ervoor staat dat ouderen meedoen en voelen dat ze ertoe doen – ook als ze minder vitaal en actief zijn. Samen. 
Sterk zijn wil niet zeggen dat je alles zelf moet dragen.
Het is juist heel krachtig om hulp te durven vragen